Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Košický kraj vydá kuchársku knihu, zapojiť sa môžu aj obyvatelia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Každý obyvateľ župy má možnosť prispieť svojou obľúbenou tradičnou maškrtou a nájsť tak v kuchárke aj svoje meno, informoval Úrad KSK.

Košice 16. januára (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) chce zozbierať recepty tradičných jedál z jednotlivých regiónov. Cieľom je vydanie kuchárskej knihy s titulom Sto chutí Košického kraja. Obyvateľov kraj vyzýva, aby do nej prispeli rodinnými receptami.

"Každý obyvateľ župy má možnosť prispieť svojou obľúbenou tradičnou maškrtou a nájsť tak v kuchárke aj svoje meno. Recepty možno posielať do 15. februára 2024 na adresu recepty@vucke.sk," informoval Úrad KSK.

Potrebné je uviesť názov pokrmu, zoznam a množstvo potrebných ingrediencií, ako aj presný návod na prípravu. Podľa organizátorov poteší aj stručný popis tradície prípravy jedla či iná zaujímavosť spájajúca sa s receptom. Vítaná je aj fotografia finálnej dobroty. Prihlásiť možno akýkoľvek recept, od tradičnej polievky cez hlavné jedlo až po dezert.

"V roku 2024 oslávi župa 100. výročie svojho založenia a pri tejto príležitosti sme sa rozhodli zozbierať tradičné recepty, bez ktorých si stolovanie nevedia predstaviť východniari už generácie. Keďže doposiaľ takáto kuchárka v našich končinách nevyšla, kniha receptov Sto chutí Košického kraja bude prvou svojho druhu," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.