Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Viac ako 1200 ľudí v Košickom kraji zaočkovali treťou dávkou vakcíny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Možnosť zaočkovať sa budú mať záujemcovia aj v najbližších dňoch.

Košice 29. októbra (TASR) – Košický samosprávny kraj (KSK) počas pilotného týždňa očkovania treťou dávkou podal vakcínu proti ochoreniu COVID-19 viac ako 1200 ľuďom. Informuje o tom na svojej webovej stránke s tým, že očkovali vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach aj v zariadeniach sociálnych služieb.

Výjazdové tímy zaočkovali takmer 600 klientov aj zamestnancov v zariadeniach sociálnych služieb Via Lux v Barci, Bethesda senior v košickom Lorinčíku, Jasanima a Subsidium v Rožňave, Domko v Košiciach, Lúč v Šemši a Patria v Drienovci. „Vakcinácia prebehla po konzultácii s lekárom, ktorý posúdil ich zdravotný stav. Niektorí klienti budú zaočkovaní priebežne, a to pre zdravotné dôvody,“ uvádza KSK.

Možnosť zaočkovať sa budú mať záujemcovia aj v najbližších dňoch. V sobotu (30. 10.) vo Veľkých Kapušanoch a v košickej mestskej časti Nad Jazerom. V nedeľu (31. 10.) bude očkovací autobus pristavený v Michalovciach. Mestá, obce, stredné školy či zariadenia sociálnych služieb môžu záujem o vakcináciu naďalej hlásiť KSK priebežne.

Záujemcovia môžu vakcináciu absolvovať aj vo veľkokapacitnom centre v Košiciach. V nedeľu dopoludnia tam budú podávať vakcínu od Pfizer/BioNTech deťom, neskôr aj dospelým, ako aj tým, ktorých Národné centrum zdravotníckych informácií pozvalo na tretiu dávku. Popoludnie je vyhradené pre jednodávkovú vakcínu Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson. Zdravotníci budú očkovať aj bez registrácie.

Kraj doposiaľ podal viac ako 268.000 vakcín proti ochoreniu COVID-19, z toho približne 41.600 v teréne.