Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Amatérski divadelníci sa stretnú na súťaži v Močenku

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Súčasťou súťaže sú aj rozborové semináre s porotou k odohraným inscenáciám a ďalšie kultúrne i odborné sprievodné podujatia.

Močenok 16. apríla (TASR) - Mládežnícki i dospelí neprofesionálni divadelníci z Nitrianskeho kraja sa zídu v Močenku na postupovej súťaži Na scénu. Ako uviedli organizátori z Krajského osvetového strediska (KOS) v Nitre, podujatie sa bude konať 26. až 28. apríla v miestnom kultúrnom dome.

Súťaž prebieha v kategóriách Divadlo mladých a Divadlo dospelých. Zapojiť sa do nej môžu divadlá, ktoré pôsobia na území Nitrianskeho samosprávneho kraja a inscenujú literárne, dramatické alebo autorské texty. "Cieľom súťaže je prezentácia a konfrontovanie umeleckej úrovne a inscenačných prístupov neprofesionálneho divadla mladých i dospelých. Účastníci budú zároveň odborne usmernení prostredníctvom vzdelávacích častí podujatia," uviedli organizátori.

Súčasťou súťaže sú aj rozborové semináre s porotou k odohraným inscenáciám a ďalšie kultúrne i odborné sprievodné podujatia. "Najúspešnejší tvorcovia postúpia so svojimi inscenáciami na celoštátne prehliadky FEDIM 2024 a Belopotockého Mikuláš 2024," doplnilo KOS.