Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavské bábkové divadlo sa svojim divákom prihovára online

Na archívnej snímke Juliána Hamranová počas generálnej skúšky inscenácie Bábkového divadla Žilina s názvom Tuláčik a Klára v Žiline dňa 10. mája 2018. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Čítanie Rozprávok sa začína o 18.00 h, všetky diely sú dostupné aj v archíve.

Bratislava 7. apríla (TASR) – Bratislavské bábkové divadlo (BBD) sa svojim divákom v čase pandémie ochorenia COVID-19 prihovára online. Cyklus originálneho čítania a improvizovaného divadla nesie názov Rozprávky spod rúška. Program je bezplatný a prístupný pre všetkých, ktorí nechcú prísť v izolácii o kontakt s kultúrou.

"Pravidelne sa prihovára jeden z bábkohercov s obľúbenou knižkou z ešte obľúbenejšieho zákutia svojho obydlia. Zahrajú si krby, kuchyne aj záhradky. Bábky zostali v karanténe v divadle, ale bábkoherci vedia hrať aj s chlebníkom či kutáčom," približuje dramaturg divadla Peter Galdík.

Herečka Gréta Nosáľová napríklad deťom už zahrala príbeh o Pažravej ťave, ktorá jej takmer vybielila celú kuchyňu. Herec Mišo Adam sa zasa vybral do hory, aby našiel autentické miesta "hororového" zážitku, ktorým si prešli Janko a Marienka. Katka Aulitisová predstavila veselú rozprávku Pupo a Fazuľka od Hany Lasicovej a Ľubo Piktor pozval divákov do tajomného a dobrodružného sveta starého známeho Janka Hraška.

Čítanie Rozprávok sa začína o 18.00 h, všetky diely sú dostupné aj v archíve.