Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Nitrianska galéria sprístupnila výstavu s názvom Spoločná niť

Nitrianska galéria. Foto: TASR - Daniel Veselský

Podľa kurátorov výstavy Martina Kratochvila a Jany Minárikovej už samotný názov výstavy naznačuje, že vo vystavených prácach ide o vyjadrenie toho, čo ľudí spája.

Nitra 27. mája (TASR) - Nitrianska galéria v týchto dňoch sprístupnila výstavu s názvom Spoločná niť. Prezentuje na nej diela študentiek Katedry výtvarnej výchovy a tvorby na Pedagogickej fakulte Univerzity Konštantína filozofa (UKF) v Nitre. Ako uviedli organizátori, vo výstavnom priestore Bunker budú diela nainštalované do 16. júna.

Podľa kurátorov výstavy Martina Kratochvila a Jany Minárikovej už samotný názov výstavy naznačuje, že vo vystavených prácach ide o vyjadrenie toho, čo ľudí spája. "Autorky sa vo svojej tvorbe zaoberajú rôznymi aktuálnymi aj večnými ľudskými témami a ich rôznymi interpretáciami. Zároveň hľadajú a poukazujú na každodenné, hoci mimovoľné výtvarné vyjadrenie človeka vo forme vedľajšieho, nevedomého výtvarného produktu z rôznych oblastí ľudskej činnosti. Ako hlavný materiál si zvolili textil a jeho prvky," uviedli kurátori.