Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

ROZPRÁVKA PALČEK: Nové divadlo v Nitre prichádza premiéru

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Palček a bratia pri hľadaní cesty domov zablúdia k chalupe obra ľudožrúta, ktorý miluje grilované deti s hríbovou omáčkou.

Nitra 28. mája (TASR) – Nové divadlo v Nitre v sobotu uvádza premiéru rozprávky Palček. Vyrozpráva príbeh malého, až neviditeľného, no mimoriadne múdreho chlapca, ktorého zúfalí chudobní rodičia nechajú spolu so štyrmi bratmi v hlbokom lese.

Palček a bratia pri hľadaní cesty domov zablúdia k chalupe obra ľudožrúta, ktorý miluje grilované deti s hríbovou omáčkou. "Zlobrove sedemmíľové čižmy padnú Palčekovi ako uliate. Na svojej ceste sa ešte pristaví pri zbojníkoch a kráľovi, aby domov nakoniec priniesol sedem vozov plných zlata a dukátov," uviedli o inscenácii jej tvorcovia.

Ako pripomenuli, rozprávka je určená najmenším divákom, ktorým ukáže, že aj najneviditeľnejšie dieťa dokáže nájsť cestu z temnoty za nádejou, dokáže vyhrať nad najhorším z dospelých, zachrániť blízkych a nájsť svoje miesto pod slnkom.

Na vzniku inscenácie sa podieľala aj najmladšia nitrianska generácia tvorcov. Autorkami scény sú Laura Černáková a Háta Vicherková. "Hudbu zložili Zuzana Strnátová a Martina Kertézsová, režisérom inscenácie je Jakub Jánsky, dramaturgom Veronika Gabčíková. V rozprávke účinkuje Lucia Korená, Alexandra Lukáčová, Agáta Spišáková, Ľubomíra Dušaničová a Miloš Kusenda," doplnili tvorcovia.