Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Bytči sa začína multižánrový festival Hviezdne noci

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Programové zložky zjednotí ústredná téma "dialóg". Ten je podľa organizátorov po mesiacoch izolácie a novovytvorených hraníc v spoločnosti silnejší ako kedykoľvek predtým.

Bytča 20. augusta (TASR) – Mesto Bytča bude od piatka dejiskom multižánrového festivalu Hviezdne noci. Organizátori na oficiálnej webovej stránke informujú, že 7. ročník podujatia prinesie do mesta umenie, ktoré stiera žánrové aj regionálne hranice. Festival potrvá do nedele 22. augusta.

"Záver leta naplnia koncerty, divadlá, filmy, výstavy, diskusie, mappingy a rôzne fúzie tohto všetkého v unikátnych priestoroch, ktoré architektúra mesta ponúka," píšu organizátori na webe.

Programové zložky zjednotí ústredná téma "dialóg". Ten je podľa organizátorov po mesiacoch izolácie a novovytvorených hraníc v spoločnosti silnejší ako kedykoľvek predtým. Tému dialógu predstavia v rôznych kurátorských konceptoch.

Festival Hviezdne noci, ktorý prepája regionálnych a cezpoľných návštevníkov, si tento rok kladie za úlohu vytvoriť priestor pre spojenie rôznych umeleckých komunít a ich rozličných prístupov.