Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Výstava Z rozprávky do rozprávky našla nový domov v Zlatých Moravciach

Na archívnej snímke bábky Starého divadla Karola Spišáka v Nitre v rámci výstavy s názvom Z rozprávky do rozprávky. Nitra. Foto: TASR Henrich Mišovič

Prostredníctvom bábok z inscenácií SDKS poodhaľuje rozprávkový svet a čarovný život bábkového divadla, uviedli kurátorky výstavy Katarína Beňová a Zuzana Vilčeková.

Zlaté Moravce 9. apríla (TASR) – V Múzeu v Zlatých Moravciach otvorili výstavu s názvom Z rozprávky do rozprávky. Expozíciu tvorenú bábkami zo Starého divadla Karola Spišáka (SDKS) v Nitre presunulo Ponitrianske múzeum do svojej zlatomoravskej pobočky v týchto dňoch.

Výstava vznikla v rámci série Divadlo v múzeu, múzeum v divadle. „Určená je predovšetkým deťom a školským kolektívom. Prostredníctvom bábok z inscenácií SDKS poodhaľuje rozprávkový svet a čarovný život bábkového divadla. Aktuálne poteší ďalších návštevníkov v Múzeu v Zlatých Moravciach,“ uviedli kurátorky výstavy Katarína Beňová a Zuzana Vilčeková.

Ako pripomenuli, výstava v Zlatých Moravciach je obohatená o kostýmy z rozprávok Malá morská panna či Alica v krajine zázrakov. „V priestoroch Múzea v Zlatých Moravciach je inštalovaná do 26. júla,“ informovali organizátori.