Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Košice čaká kultúrny týždeň Warm-up

Jedným z kľúčových podujatí EHMK je Vizuálna šou Imaginácie, v Košiciach ju prezentovali v júni tohto roku. Foto: TASR/František Iván

Pre Košice bude Warm-up prípravou na rok 2013, kedy sa stanú Európskym hlavným mestom kultúry. Košičania sa môžu tešiť na multižánrové podujatie, ktorého slogan znie "Koniec sveta nebude".

Bratislava/Košice 14. decembra (TASR) - Prípravou na rok 2013, počas ktorého sa Košice stanú Európskym hlavným mestom kultúry, bude v metropole východného Slovenska séria podujatí pod názvom Warm-up. Od piatku 14. decembra do piatku 21. decembra ponúkne na rôznych miestach Košíc multižánrové akcie.

"Bude to hudobno-tanečno-vizuálna smršť, v ktorej sa hráme so sloganom "Koniec sveta nebude", "uviedol umelecký riaditeľ projektu EHMK Vladimír Beskid. Dodal, že z programu sa vyberie každá veková i záujmová skupina. Jednotlivé dni budú na seba nadväzovať, pričom bude zastúpená väčšina žánrov – folklór, rock, divadlo, literatúra, výtvarné umenie a alternatívne formy.

Centrom diania bude Hlavná ulica, no program sa bude konať aj v múzeu Vojtecha Löfflera, kine Mladosť ale i centrách komunitného umenia, ktoré sa vytvorili v rámci investičných projektov Spots. "V rámci programu sa uskutočnia aj prednášky s tematikou o konci sveta v kontexte literatúry, vedy, umenia i ekonomiky, budú sa premietať rovnako filmy s katastrofickou tematikou," dodal Beskid.

Na Hlavnej ulici bude ako súčasť výtvarného objektu inštalované aj odpočítavacie zariadenie "konca sveta", resp. štartu Európskeho hlavného mesta kultúry 2013. Vyvrcholením série Warm-up bude vystúpenie českej skupiny Monkey Business v piatok 21. decembra.