Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Jediné letné kúpalisko v Starom Meste bude opäť v prevádzke

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Kúpalisko s mestskou časťou bude prevádzkovať Iuventa.

Bratislava 27. júna (TASR) – Problém so zastavením prevádzky letného kúpaliska v areáli Ekoiuventy na Búdkovej ceste v Bratislave sa dnes vyhrotil zvolaním tlačovej konferencie nespokojnými občanmi. Desať rokov slúžilo záujemcom rôznych vekových kategórií a teraz jeho prevádzkovateľovi nebola predĺžená ročná zmluva a určený termín do 30. júna na odovzdanie nehnuteľnosti.

"Je to jediné kúpalisko v Starom Meste, denne naň chodilo 150 až 200 ľudí. Je prevádzkyschopné a z nečinnosti riaditeľa Iuventy, pána Michaloviča mu hrozí zánik. Investovali sme do kúpaliska asi 6000 eur a za 1900 sme nakúpili čerpadlá a inú techniku," povedal novinárom Marcel Šimončič, ktorý kúpalisko prevádzkoval ostatné dva roky.

Podľa neho Iuventa, ktorej patrí Ekoiuventa, nemá s prevádzkou kúpaliska žiadne náklady, dokonca z nájmu mala zisk.

"Prevádzku kúpaliska sme obnovili v roku 2003. Je tu nádherné lesné prostredie s výhľadom na mesto," konštatovala Mária Filková z Nadácie Horský park. Aj ďalší zúčastnení občania si pochvaľovali blízku možnosť rodinnej letnej rekreácie pri vode, najmä keď iné najbližšie kúpalisko majú vzdialené desať kilometrov.

"Na základe verejného záujmu sme dnes začali rokovanie so Starým Mestom a po nevyhnutných investíciách kúpalisko s mestskou časťou bude prevádzkovať Iuventa. Chceme, aby čím skôr - ešte tohto leta bolo kúpalisko v prevádzke," prisľúbil Michalovič.

Prítomní sa ho pýtali, prečo po nepredlžení každoročnej zmluvy s nájomcom nekonal skôr, nehľadal náhradné riešenie na obnovu prevádzky, ale až začiatkom leta a pod nátlakom verejnosti. "Iuventa nie je schopná prevádzkovať kúpalisko, nemá na to peniaze," bola jeho odpoveď. Zároveň poprel úmysel, že boli určité snahy developérov o využitie toho priestoru.

"Chceme zabezpečiť prevádzku obľúbeného kúpaliska a preto som navrhla riešenie, ktoré by to aj umožnilo. Budúci týždeň budeme s Iuventou opäť rokovať a o ďalších krokoch verejnosť ihneď informovať," potvrdila starostka mestskej časti Tatiana Rosová.