Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Kúpalisko v Strážskom je takmer pripravené na leto

Na snímke návštevník na bratislavskom kúpalisku Tehelné pole, kde sa už začala letná kúpalisková sezóna, 29. mája 2016. Foto: TASR - Jakub Kotian

V areáli kúpaliska s kapacitou 1000 návštevníkov je pieskové volejbalové ihrisko. Pre deti sú k dispozícii preliezky, trampolína, kolotoč a hojdačky.

Strážske 8. júna (TASR) – Mestské kúpalisko v Strážskom je takmer pripravené na letnú sezónu. "Chceli by sme ju odštartovať už budúci piatok (17.6.)," uviedol pre TASR riaditeľ Mestského podniku služieb mesta Strážske Jozef Fedorko.

Podľa jeho slov odoberie v najbližších dňoch Regionálny úrad verejného zdravotníctva vzorky vody a vykoná kontrolu sociálnych zariadení. "Bazény sú už napustené, prebieha v nich už aj cirkulácia, nadávkovaná je aj chémia," povedal Fedorko. Plavecký a detský bazén sa teda čistia nepretržite prostredníctvom pieskových filtrov. "Každé ráno sa tiež vysávajú," dodal riaditeľ.

Pred sezónou bola v areáli kúpaliska vykonaná údržba. "Jej súčasťou bol náter oplotenia, vymenili sme tiež odpadkové koše," konkretizoval Fedorko s tým, že by chceli vymeniť podlahu v okolí bazénov. Záleží to však od dostupnosti finančných prostriedkov.

Väčšia rekonštrukcia, ktorá si vyžiadala investíciu približne 20.000 eur, bola vykonaná v minulom roku. "Praskol veľký bazén, ktorý sme museli opláštiť," dodal riaditeľ.

V areáli kúpaliska s kapacitou 1000 návštevníkov sa nachádza pieskové volejbalové ihrisko. Pre deti sú k dispozícii preliezky, trampolína, kolotoč a hojdačky. Počas letnej sezóny je podľa Fedorka otvorené aj umelé futbalové ihrisko vedľa kúpaliska. Návštevníci sa môžu občerstviť v miestnom bufete.

V minulom roku prešlo bránami mestského kúpaliska takmer 8500 ľudí.