Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Regióny

Kúpalisko v Žiari nad Hronom chcú otvoriť 1. júna

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Okrem skoršieho otvorenia kúpaliska ako zvyčajne plánuje nový prevádzkovateľ, spoločnosť BM Group SVK z Hliníka nad Hronom, aj predĺženie otváracích hodín počas niektorých dní či víkendov.

Žiar nad Hronom 22. mája (TASR) - Žiarske plážové kúpalisko, ktoré na túto letnú sezónu prenajalo mesto súkromnej spoločnosti, plánujú v prípade priaznivého počasia otvoriť 1. júna. Ako informovala samospráva, cena vstupného ostane nezmenená, na kúpalisku pribudnú viaceré novinky.

Okrem skoršieho otvorenia kúpaliska ako zvyčajne plánuje nový prevádzkovateľ, spoločnosť BM Group SVK z Hliníka nad Hronom, aj predĺženie otváracích hodín počas niektorých dní či víkendov. Novinkou bude večerné plávanie a víkendový vodný aerobik pri hudbe s cvičiteľkou. V detskej zóne avizuje spoločnosť niekoľko nových menších atrakcií.

Technické zabezpečenie prevádzky kúpaliska budú mať aj naďalej na starosti mestské Technické služby. "Keďže nejde o dlhodobý podnájom, chceme, aby príprava na sezónu aj zazimovanie kúpaliska prebehlo v štandardnom režime," uviedol riaditeľ spoločnosti Igor Rozenberg s tým, že rovnako aj jeho prevádzka by mala byť zabezpečená bez technických výpadkov, ktoré v niektorých prípadoch zvládne len skúsený personál.

Podnájom areálu plážového kúpaliska, ktoré je v správe mestských Technických služieb, od začiatku júna do konca augusta tohto roka súkromnej spoločnosti za sumu 19.600 eur odsúhlasili žiarski poslanci v apríli. Jediným dôvodom, prečo samospráva k tomuto kroku pristúpila, je záujem ponechať v lete otvorenú aj novozrekonštruovanú plaváreň. Doteraz totiž vždy počas letnej sezóny plaváreň uzavreli a personál sa presunul na kúpalisko. Tentoraz ostanú podľa mesta zamestnanci Technických služieb v plnom počte na plavárni.