Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Kúpalisko v Žiari nad Hronom navštívilo v lete viac ako 27.000 ľudí

Na snímke je plážové kúpalisko v Žiari nad Hronom 8. augusta 2016, foto z archívu. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Rovnako ako minulý rok boli aj aktuálnu sezónu na žiarskom kúpalisku v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu platné prísnejšie hygienické opatrenia.

Žiar nad Hronom 7. septembra (TASR) – Kúpalisko v Žiari nad Hronom navštívilo počas letnej sezóny viac ako 27.000 ľudí. Ako na svojom oficiálnom webe informovala samospráva, najvyššiu návštevnosť evidovalo počas víkendov.

„Naše plážové kúpalisko v tomto roku navštívilo celkom 27.358 ľudí, v mesiaci jún 8620, v mesiaci júl 13.563 a v mesiaci august 5175 návštevníkov,“ priblížila vedúca plážového kúpaliska Stanislava Mečiarová. Na žiarskom kúpalisku sezónu otvárali 18. júna, ukončená bola 23. augusta. Pre nepriaznivé počasie bolo kúpalisko v tomto období zatvorené šesťkrát, z toho dva dni z dôvodu odstraňovania škôd po silnej búrke, ktorá sa mestom prehnala v polovici augusta.

Rovnako ako minulý rok boli aj aktuálnu sezónu na žiarskom kúpalisku v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu platné prísnejšie hygienické opatrenia. „Každú hodinu sa čistili brodiská, pred vstupom na plážové kúpalisko bola zabezpečená dezinfekcia rúk, v toaletách sme zabezpečili na utieranie rúk papierové utierky a museli sme odstaviť pitné fontánky,“ dodala Mečiarová.

Plážové kúpalisko v Žiari nad Hronom pozostáva z detského, veľkého plaveckého a veľkého neplaveckého bazéna, zariadenie prevádzkujú Technické služby Žiar nad Hronom. V minulom roku kúpalisko navštívilo 22.910 ľudí, v roku 2019 to bolo viac ako 24.400 návštevníkov.