Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Kúpalisku vo V. Krtíši horúčavy prajú, letnú sezónu hodnotia pozitívne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pre návštevníkov sú v lete k dispozícii tri bazény - vonkajší, vnútorný a detský s teplotou vody 27 až 32 stupňov Celzia.

Veľký Krtíš 3. augusta (TASR) - Letnému kúpalisku vo Veľkom Krtíši vlny horúčav v uplynulých týždňoch priali. Jeho doterajšiu letnú sezónu hodnotia prevádzkovatelia pozitívne. TASR to v stredu potvrdil riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Veľký Krtíš Marian Vrško.

Letné kúpalisko vo Veľkom Krtíši otvorilo tohtoročnú letnú sezónu 18. júna. Podľa riaditeľa bola v porovnaní s minulým rokom lepšia. "Návštevnosť na našom kúpalisku stúpla zhruba o 15 percent, čo pripisujeme hlavne investíciám do areálu, ale aj horúcemu počasiu v druhej polovici júla," zhodnotil.

Priestor má za sebou kompletnú rekonštrukciu. Pracovníci vymenili fólie v plaveckom i v detskom bazéne. Obnovili aj tobogany a rozšírili detské ihrisko o ďalšie prvky. Pribudlo tiež nové sedenie pri bufetoch. Vrško pripomenul, že obnova kúpaliska vrátane výmeny fólie veľkého plaveckého bazéna stála približne 110.000 eur. Uviedol tiež, že ju hradili z mestského rozpočtu.

Dodal, že pre návštevníkov sú v lete k dispozícii tri bazény - vonkajší, vnútorný a detský s teplotou vody 27 až 32 stupňov Celzia. Veronika Krupová z kancelárie primátora mesta Veľký Krtíš v júni podotkla, že pre vývoj cien energií vstupné na kúpalisko na túto letnú sezónu upravili.