Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Kúpele v Turčianskych Tepliciach chcú vybudovať apartmánové domy

Kúpele Turčianske Teplice, foto z archívu. Foto: TASR - František Iván

Komplex plánujú kúpele postaviť na území, ktoré je vymedzené ulicami SNP, 9. mája a Školská. Výstavbu chcú ukončiť v septembri 2024.

Turčianske Teplice 20. októbra (TASR) - Kúpele v Turčianskych Tepliciach plánujú vybudovať komplex apartmánových domov. Investíciu označili Slovenské liečebné kúpele Turčianske Teplice, a. s., za kúpeľný hotel s ponukou liečebnej starostlivosti. Zámer, ktorý predložila spoločnosť orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie, rieši parkovacie plochy, súvisiace komunikácie a dažďovú kanalizáciu.

Kúpeľný hotel bude pozostávať z ôsmich objektov s názvami známych hudobných skladateľov, spoločnosť ich plánuje postaviť postupne počas troch fáz. Má mať 70 apartmánov a 14 podnikateľských priestorov. "Všetky uvedené objekty už majú vydané minimálne územné rozhodnutie, pričom prvých šesť objektov už má vydané aj stavebné povolenie a povoľovacie procesy pri všetkých objektoch prechádzajú momentálne aktualizáciou vydaných povolení," ozrejmili kúpele v zámere.

Výstavba kúpeľného domu podľa nich nepodlieha sama osebe procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie, celková podlahová plocha predstavuje totiž približne 7376 štvorcových metrov. Procesu podlieha súvisiaca infraštruktúra. Spoločnosť v tejto súvislosti plánuje zvýšiť počet parkovacích miest o 97, po vybudovaní hotela ich tak má byť celkovo 124.

Komplex plánujú kúpele postaviť na území, ktoré je vymedzené ulicami SNP, 9. mája a Školská. Výstavbu chcú ukončiť v septembri 2024. Náklady na výstavbu súvisiacej infraštruktúry odhadli na 583.000 eur bez dane z pridanej hodnoty.

"Vo väzbe na prípravu nového kúpeľného hotela možno hovoriť o snahe navrhovateľa o navrátenie kúpeľnej atmosféry medzivojnových rokov 20. storočia s odkazom na architektonický štýl art deco," zdôvodnila spoločnosť v zámere. V riešenom priestore bude podľa nej doplnená existujúca obytná štruktúra mesta kúpeľným hotelom s apartmánmi a občianskou vybavenosťou v bezprostrednom kontakte s areálom Zlatých kúpeľov s plynulým prechodom do zóny zelene a oddychu.

"Doplnenie parkovísk a komunikácií so súvisiacim vybavením nadväzuje na odkúpenie nových pozemkov zo strany navrhovateľa, čím sa vytvorili veľmi dobré podmienky na efektívne dotvorenie celej kúpeľnej zóny," dodala firma.