Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kúpeľné mesto otvára letnú sezónu na novom mieste a s novým konceptom

Kúpele Dudince. Foto: TASR- Ladislav Vallach

V programe sa predstavia Duo Ukitas, kubánsky spevák Lazzaro, ale aj víťazka Česko-slovenskej Superstar Barbora Piešová.

Dudince 27. mája (TASR) – V Dudinciach v okrese Krupina, budú v sobotu (28. 5.) opäť po dvoch rokoch oficiálne otvárať letnú kúpeľnú sezónu. Obyvatelia i návštevníci mesta ho zažijú na novom mieste a s novým konceptom.

Ako informuje Andrea Petrušová zo spoločnosti Kúpele Dudince, otvorenie bude o 15.00 h na novom námestí pri minerálnych prameňoch neďaleko liečebného domu Rubín. "Oproti minulým rokom, kedy bolo toto podujatie na prírodnom amfiteátri, sa teraz dostáva bližšie ku kúpeľným hosťom, ale aj minerálnej vode," uviedla Petrušová.

V programe sa predstavia Duo Ukitas, kubánsky spevák Lazzaro, ale aj víťazka Česko-slovenskej Superstar Barbora Piešová. Vystúpi tiež Bratislavský chlapčenský zbor, pianista Jozef Hollý či Sendreiovci.

"Otvorenie kúpeľnej sezóny je súčasťou 1. Letného festivalu Slnka, Ticha a Vody, nového typu podujatia, ktoré nám pripomína niečo, čo síce všetci dobre poznáme, ale nie vždy si to naplno uvedomujeme, a to že iba v tomto regióne sú prítomné tri elementy v ojedinelej kombinácii – slnko, voda a ticho," uviedla ďalej zástupkyňa kúpeľov.

Ticho je podľa nej charakteristickým elementom regiónu, ktorého srdcom sú Dudince. "Vďaka vzácnej vode majú kúpele a celý región výnimočné postavenie. Voda je mimoriadne vzácna, pretože v tomto výnimočne liečivom zložení sa vyskytuje iba na troch miestach na svete," podotkla.

Tretím zdrojom výnimočnosti Dudiniec je slnko. "Vďaka nemu sú kúpele Dudince najslnečnejšími kúpeľmi na Slovensku. V Dudinciach a okolitých obciach je podľa štatistiky až 257 dní v roku slnečných," konštatovala.

Organizátorom Otvorenia kúpeľnej sezóny, ako aj celého 1. Letného festivalu Slnka, Ticha, Vody je Oblastná organizácia cestovného ruchu Dudince spolu s Kúpeľmi Dudince a mestom Dudince. Podujatie je spolufinancované zdrojmi Ministerstva dopravy a výstavby SR.