Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

L. Mikuláš vyzýva občanov, aby nevyužívali zatvorené ihriská

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mestskí policajti v utorok kontrolovali aj nosenie rúšok v uliciach mesta. V teréne navyše pôsobí už aj 40 dobrovoľníkov.

Liptovský Mikuláš 31. marca (TASR) – Liptovskomikulášska radnica eviduje porušenia opatrení, ktoré v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu zaviedol krízový štáb mesta. Týka sa to najmä detských ihrísk a športovísk. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej sa nájdu jednotlivci, ktorí prelezú plot alebo strhnú pásku z hracích prvkov a ihriská užívajú. Radnica preto opakovane žiada obyvateľov o dodržiavanie nariadení.

"Ak napriek zákazu vstupu zaregistrujete na športoviskách, ihriskách a preliezačkách ľudí, ktorí svojim konaním ohrozujú zdravie nás všetkých, neriešte situáciu cez sociálne siete, ale kontaktujte linku mestskej polície 159. Mestskí policajti po oznámení promptne zjednajú nápravu," zdôraznila Čapčíková.

Mestskí policajti v utorok kontrolovali aj nosenie rúšok v uliciach mesta. V teréne navyše pôsobí už aj 40 dobrovoľníkov. Časť z nich vypomáhala po úvodnej inštruktáži na radnici, mestskej polícii pri dohliadaní na dodržiavanie nariadených opatrení a pri šírení osvety. "Ďalší podali pomocnú ruku sociálnemu odboru pri roznášaní ochranných rúšok či nákupoch pre seniorov a hendikepovaných," uviedla hovorkyňa s tým, že dobrovoľníci sa uplatnia aj v nemocnici s poliklinikou. V prípade záujmu pomôcť bez nároku na odmenu treba napísať na e-mail dobrovolnici@mikulas.sk.