Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Liptovský Mikuláš ohlasuje mimoriadnu situáciu v záhradkárskej oblasti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V lokalite medzi Mútnikom a Hájom je ohrozené nielen pestovanie plodín a rastlinstvo, ale aj protipožiarna ochrana, uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Liptovský Mikuláš 7. júna (TASR) - Mesto Liptovský Mikuláš vyhlasuje mimoriadnu situáciu v záhradkárskej oblasti. Záhradkári v Kališti, Pod Hájom a Záhradnom meste Západ nemajú od jari prístup k vode, vlastníkovi potrubia sa skončila platnosť povolenia na odber povrchovej vody zo Smrečianky. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"V lokalite medzi Mútnikom a Hájom je ohrozené nielen pestovanie plodín a rastlinstvo, ale aj protipožiarna ochrana. V prípade požiaru by totiž hasiči nemali zdroj vody," skonštatovala hovorkyňa s tým, že aby mohol okresný úrad, ktorý vydáva povolenie na odber povrchovej vody, urýchlene konať, zasadol v utorok mestský krízový štáb. Ten sa zhodol na vyhlásení mimoriadnej situácie v lokalite.

Slovenský vodohospodárky podnik (SVP) má podľa Čapčíkovej v krátkej dobe vydať súhlas na odber vody, na základe ktorého vydá okresný úrad rozhodnutie. "Obidve inštitúcie prisľúbili promptné reakcie. Záhradkári by preto mohli mať prístup k úžitkovej vode už v najbližších dňoch," priblížil primátor mesta Ján Blcháč.