Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Jasle Mikulášik v Liptovskom Mikuláši opäť otvárajú svoje brány

Ilustračné foto. Foto: TASR - Denisa Horváthová

Mestské jasle sú rodičom počas mimoriadnej situácie k dispozícii od 7:00 do 15:30.

Liptovský Mikuláš 1. júna (TASR) – Detské jasle Mikulášik na Komenského ulici v Liptovskom Mikuláši sú od dnes opäť otvorené. Po výnutenej pandemickej prestávke do nich nastúpilo 25 detí, kapacita jaslí je 38 miest. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že jasle prijali deti od všetkých rodičov, ktorí mali o nástup záujem.

Mestské jasle sú rodičom počas mimoriadnej situácie k dispozícii od 7:00 do 15:30. "Máme časový harmonogram pri prijímaní detí. Pred vstupom na oddelenie je zabezpečené meranie teploty, dohliadame aj na dezinfekciu rúk. Po splnení môže vojsť dieťa s jedným rodičom na oddelenie, kde si ho prevezme zdravotná sestra, ktorá odsleduje zdravotný stav dieťaťa. Skontroluje či nemá sekréciu z nosa alebo kašeľ," vysvetlila vedúca jaslí Silvia Riessová. Pokiaľ sa u dieťaťa nevyskytnú žiadne zdravotné problémy, môže ísť medzi ostatné deti.

Režim dňa detí v jasliach je nezmenený, na oddeleniach však pripravili opatrenia, ako častejšie umývanie rúk, používanie jednorazových utierok či sanitácia priestorov a kľučiek. "Spacie priestory sme upravili tak, aby bol medzi postieľkami rozstup minimálne meter. V každej miestnosti budeme zabezpečovať pravidelné vetranie," priblížila Riessová.