Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Na Švábkafeste ponúknu návštevníkom aj obrí liptovský drob

Na snímke príprava Liptovských drobov počas Švábkafestu 13. augusta 2021 v Liptovskom Mikuláši. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Liptovské droby, európsky unikát a liptovská špecialita, si podľa Šarafínovej získavajú čoraz viac priaznivcov. Nedávno získali chránené zemepisné označenie pôvodu.

Liptovský Mikuláš 2. septembra (TASR) - Návštevníci Švábkafestu môžu v piatok popoludní ochutnať obrí liptovský drob alebo zemiakovú kašu s vanilkou. Podujatie sa koná na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

"Na Švábkafeste bude okrem iného remeselná ulička, liptovský dvor, tvorivé dielne aj gastrozóna. O zábavu sa postarajú tanečníci z Freeze, ale aj kapely Ščamba a Team Revival. Vstup na podujatie je bezplatný," dodala Šarafínová.

Liptovské droby, európsky unikát a liptovská špecialita, si podľa Šarafínovej získavajú čoraz viac priaznivcov. Nedávno získali chránené zemepisné označenie pôvodu. "Pritom nechýbalo veľa a miestna špecialita by zostala už iba na jedálnom lístku pamätníkov pôvodných receptov. Našťastie, to tak nie je a čoraz viac reštaurácií naprieč Liptovom opäť ponúka hosťom zemiakový unikát z Liptova," podotkla s tým, že počas podujatia predstavia organizátori aj úplne novú publikáciu o liptovských droboch.