Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V mestských školách v Liptovskom Mikuláši prebiehajú rekonštrukcie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Žiaci sa tak v septembri vrátia do modernejších priestorov.

Liptovský Mikuláš 23. júla (TASR) – Prázdninové mesiace využívajú v mestských školách v Liptovskom Mikuláši na rekonštrukčné práce. Žiaci sa tak v septembri vrátia do modernejších priestorov. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

V Základnej škole (ZŠ) Janka Kráľa vymaľujú priestory a vymenia linoleum v pavilóne F po zatopení. Na rad príde aj rekonštrukcia sociálnych zariadení. V ZŠ Dr. Aurela Stodolu zavedú do školskej jedálne internet. "V ZŠ Márie Rázusovej Martákovej na Nábreží je naplánovaná inštalácia workoutovej zostavy v športovom areáli, oprava dlažby na schodiskách, bielenie skladov školskej kuchyne či elektroinštalácia v jazykovej učebni. V ZŠ Miloša Janošku opravujú sociálne zariadenia pre zborovňu, v učiteľskej knižnici a kabinete zrekonštruujú podlahy a vymaľujú," priblížila hovorkyňa.

Maľovanie učební, oplotenia školy a opravu obkladu stien v školskej kuchyni majú v pláne v ZŠ s materskou školou (MŠ) Okoličianska. Maľovanie je na programe aj na Demänovskej ulici, kde vybielia triedy, spoločné priestory aj kuchynskú výdajňu. Pracovníci vymenia aj poškodené dvere na učebniach a údržbou prejdú školské kabinety a podlaha v počítačovej učebni.

Ako doplnila hovorkyňa mesta, v MŠ Vranovská budú v septembri opravené kúpeľne a vymenia aj radiátory v tretej triede. Deti z MŠ Ondrašovská dostanú novú podlahu na chodbe a maľovať sa bude v druhej triede. "Novej vstupnej brány sa dočkajú v MŠ Komenského. V MŠ 4. apríla opravia omietku v skladových priestoroch a deti z Kláštornej prekvapí nový maľovaný motív na stene budovy. V Agátovej vybudujú plochu s cykloprístreškom, zrekonštruujú vonkajšie schodiská a vymaľujú šatne," uviedla Čapčíková s tým, že v MŠ Dr. A. Stodolu opravia elektroinštaláciu a plot. Nachystali aj asfaltovanie plochy dopravného ihriska.