Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši opäť zdobia spoločné vianočné stromčeky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

V mestských častiach, v ktorých stromčeky od vlani poškodili alebo vyschli, vysadí radnica nové.

Liptovský Mikuláš 5. decembra (TASR) – Obyvatelia mestských častí Liptovského Mikuláša si po roku opäť môžu vyzdobiť spoločné vianočné stromčeky. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej vlani vytypovali zamestnanci úradu v každej mestskej časti jeden ihličnatý stromček. Obyvatelia budú zdobiť tie isté stromčeky, označené hviezdou na vrcholci a tabuľkou.

"Už dva roky prežívame naše životy úplne inak, ako sme boli zvyknutí. Rovnako ako vlani, aj tentoraz budú Vianoce poznačené koronavírusom. Naším zámerom je priniesť do životov ľudí radosť a vianočnú náladu. Vlani si Mikulášania tento projekt obľúbili. Všetky komunitné stromčeky si krásne vyzdobili, boli na nich desiatky ozdôb, girlánd, vianočných gúľ a niekde dokonca zavesili aj svetielka. Verím, že znovu popustia uzdu fantázii a vytvoria si jedinečnú výzdobu," priblížil projekt viceprimátor Ľuboš Trizna.

V mestských častiach, v ktorých stromčeky od vlani poškodili alebo vyschli, vysadí radnica nové. Obyvatelia Andíc a Beníc nájdu komunitný vianočný strom pri kultúrnom dome, pre mestské časti Bodice a Demänová bude v parku pri demänovskom kultúrnom dome. Ploštínčania si budú môcť vyzdobiť stromček pri Urbárskom dome, v Iľanove vedľa kultúrneho domu, doplnila hovorkyňa.

Stromček na komunitné zdobenie v Stošiciach sa nachádza v blízkosti nového detského ihriska, pre Podbrezinčanov a Vitálišovčanov rastie na hornej časti pešej zóny na Hruškovej ulici. V Okoličnom je pri Váhu na ulici Pobrežná. V Liptovskej Ondrašovej bude pri kultúrnom dome, v Palúdzke pri detskom ihrisku na Ulici J. Lenku. Stromčeky označené tabuľkami budú k dispozícii na zdobenie obyvateľmi mestských častí od 6. decembra, dodala Čapčíková.