Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Výstavnú sieň múzea v L. Mikuláši prerobili na šatňu legiend hokeja

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Exponáty zapožičal múzeu zo svojej súkromnej zbierky hokejový veterán Marián Szekely, hokejovej verejnosti známy pod menom Mako.

Liptovský Mikuláš 27. mája (TASR) – Výstavnú sieň v mestskom Múzeu Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši prerobili na šatňu hokejových legiend. Ide o poctu 90-ročnej histórii organizovaného hokeja v Liptovskom Mikuláši. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Výstava približuje osobnosti jednotlivých hráčskych generácií cez hráčske profily, portréty aj výstroj. Návštevníci si môžu pozrieť trofeje, vzácne hokejové dresy od najstarších po súčasné či podrobný menoslov významných odchovancov," priblížila hovorkyňa.

Dodala, že exponáty zapožičal múzeu zo svojej súkromnej zbierky hokejový veterán Marián Szekely, hokejovej verejnosti známy pod menom Mako. V sieni nechal vystaviť 67 dresov, v ktorých kedysi hrávali liptovskomikulášski hokejisti. Rozložil v nej 92 víťazných pohárov a trofejí. "Exponáty zbieral Mako z Old Boys tímu od svojich hokejových kolegov 50 rokov," skonštatovala Čapčíková.

Zaujímavosťou je podľa hovorkyne aj drevený mantinel, vyrobený špeciálne na mieru výstavnej siene, stará bránka a striedačka doplnená o fotopoint s fotokolážou činovníkov liptovskomikulášskeho hokeja. Výstava je verejnosti prístupná do 15. februára 2023.