Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

L. Ovečková ako vicestarostka Petržalky končí, poslankyňou ostáva

Na archívnej snímke vicestarostka v Petržalke Lýdia Ovečková. Foto: TASR - Marko Erd

Šéfa miestnej samosprávy Jána Hrčku vicestarostkino rozhodnutie prekvapilo, osobným dôvodom, ktoré ju k tomu viedli, však rozumie.

Bratislava 16. apríla (TASR) – Prvá vicestarostka v bratislavskej Petržalke Lýdia Ovečková sa k 13. aprílu vzdala funkcie zástupkyne starostu. Rozhodnutie prijala z osobných dôvodov, podľa nej však nesúvisí s najbližšími komunálnymi voľbami. Naďalej zostáva petržalskou miestnou poslankyňou i poslankyňou Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Ovečková sa chce podľa vlastných vyjadrení venovať agende a rozvoju oblastí, na ktoré sa sústredila doteraz. "Oblasti školstva, práci s mládežou, oblasti kultúry, športu, ihriskám a športoviskám, verejným priestorom, práci pre komunity, seniorom, oblasti zdravotníctva, ale aj ďalším," uviedla Ovečková. Poďakovala sa za vzájomnú spoluprácu, inšpirácie, spoločné projekty či pomoc a podporu.

Zároveň potvrdila, že jej odchod nijako nesúvisí s prípadnou kandidatúrou na post starostky Petržalky. "Všetkých, ktorí sa zamýšľajú nad tým, či moje súčasné kroky súvisia s prípadnou kandidatúrou v najbližších komunálnych voľbách, môžem ubezpečiť, že momentálne tak urobiť neplánujem," zdôraznila.

Šéfa miestnej samosprávy Jána Hrčku vicestarostkino rozhodnutie prekvapilo, osobným dôvodom, ktoré ju k tomu viedli, však rozumie. Vzdanie sa mandátu prvej zástupkyne rešpektuje. "Máme priateľský a korektný vzťah, na ktorom sa ani jej odchodom z pozície mojej zástupkyne nič nemení. Naopak, teším sa na ďalšiu spoluprácu s naším zastupiteľstvom, ktorého členkou zostáva," povedal Hrčka. O svojom zástupcovi, prípadne ďalšej zástupkyni, pre nedostatok času zatiaľ nerozhodol. Informovať chce však čo najskôr.

Odchod Ovečkovej nechcelo vo štvrtok (15. 4.) vedenie mestskej časti pre TASR potvrdiť. "Zatiaľ sa tomu netreba venovať," povedala vo štvrtok pre TASR Ovečková.

Lýdia Ovečková odchádza z postu prvej vicestarostky po 2,5 roku vo funkcii. Starosta má ešte jednu zástupkyňu Janu Hrehorovú.