Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

MsČ Lamač chce od hlavného mesta získať do správy Bakossovu ulicu

Podľa starostu Lamača Petra Šramka, spoločnosť, ktorá zabezpečuje zimnú údržbu v rámci Bakossovej ulice, nemá technicky spôsobilé vozidlá na čistenie tejto komunikácie.

Bratislava 14. februára (TASR) - Bratislavská mestská časť (MsČ) Lamač bude žiadať hlavné mesto Bratislava o zverenie Bakossovej ulice do svojej správy. Hlavným dôvodom je nespokojnosť MsČ so starostlivosťou hlavného mesta o túto komunikáciu v rámci zimnej údržby.

Nespokojnosť obyvateľov Bakossovej ulice i poslancov mestskej časti vzrástla práve v týchto dňoch poznačených snehovou kalamitou. "Na Bakossovej ulici som odhŕňacie auto ešte nevidel," uviedol lamačský poslanec Pavol Čech. Upozornil na nelogickosť situácie, v ktorej sa občania z tejto ulice obracajú na miestnych zástupcov so žiadosťou o nápravu a tí ich musia odkazovať na zimnú údržbu hlavného mesta. "Nikto z nás im nevie vysvetliť, prečo je Bakossova ulica mestská a nepatrí pod lamačskú samosprávu. A už vonkoncom nie to, prečo sa pri tomto stave majú brodiť v snehu a závejoch."

Podľa starostu Lamača Petra Šramka, spoločnosť, ktorá zabezpečuje zimnú údržbu v rámci Bakossovej ulice, nemá technicky spôsobilé vozidlá na čistenie tejto komunikácie. "Nemajú také úzke vozidlá, ktoré sa tam môžu otočiť a odhrnúť sneh pri zaparkovaných autách."

Šramko snahu o prevzatie ulice zo správy hlavného mesta do správy mestskej časti podporuje. "Využijeme všetky možné prostriedky, aby sme Bakossovu dostali do našej správy," povedal Šramko. Dôležité však podľa neho bude, aby s tým bolo spojené aj navýšenie finančných prostriedkov z príjmov mesta pre mestskú časť. "Správa nám zvýši náklady, napríklad už len pri poplatkoch za dažďovú vodu to bude zvýšenie nákladov o približne 6000 eur."

Hovorca Bratislavy Ľubomír Andrassy pre TASR uviedol, že ak takáto požiadavka zo strany Lamača príde, bude sa tým mesto zaoberať. "Otázka zverenia cesty však nie je len o zimnej údržbe, ale aj o jej udržiavaní a opravách počas celého roka," povedal Andrassy. Na margo zimnej údržby ešte poznamenal, že na viacerých komunikáciách, ktoré má v správe hlavné mesto, nie je často možné odpratať sneh, keďže zaparkované autá bránia prejazdu mechanizmov.