Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

V Lamači je volebná účasť zatiaľ pozitívnym prekvapením

Klient Domova seniorov Lamač volí prostredníctvom prenosnej volebnej urny v 1. kole volieb do orgánov samosprávnych krajov v bratislavskej mestskej časti Lamač, 9. novembra 2013. Foto: TASR/Erik Mader

Záujem o voľby prekvapil aj Miroslavu Floriansovú - riaditeľku Domova seniorov Lamač, kde je zriadená volebná miestnosť a jeden zo šiestich volebných okrskov v Lamači.

Bratislava 9. novembra (TASR) – V Lamači je volebná účasť zatiaľ pozitívnym prekvapením. Do volebných miestností šiestich okrskov v tejto mestskej časti ľudia priebežne prichádzajú už od siedmej hodiny.

"Prvý volič odvolil v našej mestskej časti tri minúty po siedmej," informovala TASR Mária Štarková z organizačného oddelenia miestneho úradu v Lamači. Doterajší priebeh volieb označila za pokojný a bezproblémový. Voliči podľa jej informácií prichádzajú priebežne už od otvorenia volebných miestností, približne od ôsmej hodiny začali chodiť vo väčšom počte. "Sú aj prípady, že voliči musia čakať v menších radoch," povedal Štarková.

Záujem o voľby prekvapil aj Miroslavu Floriansovú - riaditeľku Domova seniorov Lamač, kde je zriadená volebná miestnosť a jeden zo šiestich volebných okrskov v Lamači. Je to vôbec po prvýkrát v rámci volieb, keď je volebná miestnosť zriadená v Domove pre seniorov. Floriansová priznala, že to seniorom výrazne uľahčilo situáciu. "Stáva sa, že zdravotný stav našich klientov sa môže zhoršiť naozaj z večera do rána, a preto je výborné, že ak chcú vyjadriť svoj názor a uplatniť svoje volebné právo, stačí im jednoducho zísť dole na prízemie," povedala Floriansová pre TASR. Približne dvadsiatka klientov Domova využila takisto možnosť voliť prostredníctvom prenosnej volebnej schránky.