Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Cena Trenčianskeho samosprávneho kraja má svojich laureátov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Laureátka Ivana Marková je vedúcou Klubu pletenej čipky v Brezovej pod Bradlom, paličkovaniu sa venuje už 25 rokov.

Trenčín 22. novembra (TASR) – Laureátmi tohtoročnej Ceny Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) budú Ivana Marková a Kongregácia školských sestier de Notre Dame. Na pondelkovom zasadnutí Zastupiteľstva TSK o tom na návrh odbornej komisie rozhodol krajský parlament.

Ako informoval predseda komisie pre udeľovanie cien TSK Richard Takáč, Marková je vedúcou Klubu pletenej čipky v Brezovej pod Bradlom, paličkovaniu sa venuje už 25 rokov. Paličkovaná čipka z Myjavskej pahorkatiny je výnimočná, dostala sa do reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva na Slovensku. Ocenenie jej udelia za udržiavanie a šírenie tradičných remesiel a prácu v oblasti uchovávania kultúrneho dedičstva pre ďalšie generácie.

Kolektív Kongregácie školských sestier de Notre Dame sa stane laureátom Ceny Trenčianskeho samosprávneho kraja za rok 2021 za nezištnú a prínosnú prácu s mládežou a formovanie hodnotovo i osobnostne vyzretej spoločnosti v rámci Trenčianskeho kraja. Kongregácia školských sestier de Notre Dame sa významným spôsobom podieľa na výchove a vzdelávaní detí predškolského veku, žiakov základných, ale aj stredných škôl z Nového Mesta nad Váhom či obcí z Novomestského okresu.