Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Hasiči ukončili likvidáciu lesného požiaru v obci Široké

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Na likvidácii požiaru sa podieľali hasiči z Levoče, Behároviec, Prešova a Popradu, ako aj desiatky dobrovoľníkov.

Široké 28. apríla (TASR) - Požiar lesa v katastri obce Široké, okres Prešov, ktorý dnes popoludní zamestnával desiatky dobrovoľníkov a hasičov, je momentálne uhasený.

"Veliteľom zásahu nám bola o 19.56 h ohlásená likvidácia požiaru," informoval TASR Róbert Durkáč z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

Ako dodal, jednotky hasičov sa v týchto chvíľach vracajú na svoje základne. Na mieste zásahu zostane najdlhšie tá jednotka, ktorej zásahový obvod prináleží.

Spomínaný požiar zasiahol dnes popoludní približne hektár lesa. Ako TASR informoval popoludní Pavol Palša z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove, oheň sa rozšíril v pohorí Branisko, "v lokalite Stredná dolina, konkrétne pri vrchu Patria, a to v nadmorskej výške viac ako 1000 metrov".

Na likvidácii požiaru sa podieľali 11 príslušníci HaZZ z Levoče, Behároviec, Prešova a Popradu s piatimi kusmi techniky, ako aj desiatky dobrovoľníkov. "Sily a prostriedky sme už neskôr navyšovať nemuseli," uzavrel Durkáč.