Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Lesy SR začali s predaj vianočných stromčekov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Termíny predaja sa rôznia v závislosti od lokality.

Banská Bystrica 8. decembra (TASR) – Lesy SR začínajú s tradičným predajom vianočných stromčekov, ich cena sa pohybuje od štyroch do 35 eur v závislosti od druhu a výšky stromu. Predaj vianočných stromčekov sa tento rok uskutoční prostredníctvom ôsmych odštepných závodov. Informovala o tom vedúca odboru komunikácie Lesov SR Marína Debnárová.

Vianočné stromčeky tento rok predávajú odštepné závody (OZ) Žilina, Revúca, Topoľčianky, Šaštín, Čierny Balog, Beňuš, Slovenská Ľupča a jednotlivé škôlkarské strediská špecializovaného OZ Semenoles. Termíny predaja sa rôznia v závislosti od lokality. V Slovenskej Lupči s predajom začínajú v utorok, OZ Čierny Balog bude vianočné stromčeky ponúkať až do 23. decembra.

„My ponúkame približne 1500 kusov stromov, ktoré sú výhradne z plantáží. Predávajú sa v škôlkarských strediskách Hladomer, Čermošná, Šajdíkove Humence a ústredie OZ v Liptovskom Hrádku,“ povedal riaditeľ špecializovaného Odštepného závodu Semenoles Marek Šimanský.

„Od začiatku decembra je k dispozícii približne 250 kusov stromov z plantáže v rámci strediska služieb v Topoľčiankach. Okrem smrekov sú nachystané aj borovice čierne, za jeden kus sa platí od 15 do 50 eur, “ uviedol Miloš Kunský, poverený riaditeľ Odštepného závodu v Topoľčiankach.