Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Leteckí a horskí záchranári pomáhali paraglajdistovi v Nízkych Tatrách

Ilustračná snímka. Foto: Facebook Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

V stabilizovanom stave s úrazom chrbtice a s otrasom mozgu ho letecky transportovali do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Demänovská Dolina 9. septembra (TASR) – Leteckí záchranári zo Žiliny leteli v piatok na pomoc 25-ročnému paraglajdistovi, ktorého videli náhodní svedkovia padať v oblasti Dereše v Nízkych Tatrách. Letecká záchranná služba Air - Transport Europe o tom informovala na sociálnej sieti.

Doplnila, že k posádke sa v Jasnej pridal aj jeden člen Horskej záchrannej služby (HZS). "Po lokalizácii miesta vysadili lekárku s horským záchranárom k zranenému pomocou lanovej techniky. Muž si na okolnosti pádu nepamätal, sťažoval sa na bolesti chrbtice a hlavy. Vzhľadom na rýchlo sa zhoršujúce počasie bolo potrebné pacienta z miesta čo najrýchlejšie evakuovať," uviedli leteckí záchranári.

Lekárka doplnila zranenému mužovi liečbu počas medzipristátia. "V stabilizovanom stave s úrazom chrbtice a s otrasom mozgu ho letecky transportovali do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici," dodali leteckí záchranári.