Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Leteckí mechanici v Trenčíne sa učia aj počas štrajku

Študenti počas odborného výcviku na Strednej odbornej škole letecko technickej, 26. novembra 2012 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Škola ako jediná na Slovensku má od Leteckého úradu SR povolenie pre výcvik personálu údržby lietadiel, preto musia zabezpečiť leteckým mechanikom takmer stopercentnú účasť na vyučovaní.

Trenčín 26. novembra (TASR) – Učitelia a nepedagogickí pracovníci Strednej odbornej školy letecko–technickej v Trenčíne štrajk učiteľov podporujú, avšak aktívne sa doňho nezapojili a v škole dnes neprerušili vyučovanie. Pre TASR to povedal riaditeľ školy Stanislav Malec.

"Sme jedinou školou svojho druhu na Slovensku a zameriavame sa na výcvik leteckých mechanikov, teda mechanikov obsluhy lietadiel. Štrajk podporujeme, no na základe hlasovania odborovej organizácie bola nadpolovičná väčšina proti štrajku," objasnil Malec dôvod výučby.
Študenti Strednej odbornej školy letecko–technickej v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dôvodom je podľa neho fakt, že ako jediná škola na Slovensku majú od Leteckého úradu SR povolenie pre výcvik personálu údržby lietadiel, a preto musia zabezpečiť leteckým mechanikom takmer stopercentnú účasť na vyučovaní.
Odborný výcvik na Strednej odbornej škole letecko-technickej, 26. novembra 2012 v Trenčíne. Škola patrí aj pod Letecký úrad, ktorému sa zaviazala zabezpečiť vyučovanie pre žiakov. Zamestnanci ale podporujú štrajkujúcich kolegov a ostávajú v štrajkovej pohotovosti.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do štrajku učiteľov sa dnes podľa šéfky odborov Združenia stredného školstva Banskobystrického, Trenčianskeho a Žilinského kraja Ivety Majerovej zapojilo deväť z 11 gymnázií, 15 z 35 stredných odborných škôl, šesť škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Krajského školského úradu a jedno cirkevné gymnázium. "Osobnú účasť na štrajku potvrdilo 1375 zamestnancov, čo predstavuje účasť 64,6 percenta zamestnancov škôl, ktoré sa k štrajku pripojili," doplnila Majerová.