Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Letná turistická sezóna na hornej Nitre ponúkne novinky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa
Pohľad na Bojnický zámok 24. mája 2018. Po niekoľkých desaťročiach sa hudobný salón na Bojnickom zámku vráti späť v čase a zmení sa na spálňu, ktorú kedysi obýval gróf Ján František Pálffy. Zmena nie je jedinou, ktorú plánuje Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice v expozícii na zámku urobiť. Expozícia SNM na zámku tak po mnohých rokoch prejde výraznejšou zmenou. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Sezónu tradične otvoril historický sprievod centrom Bojníc, program bude pokračovať až do neskorých nočných hodín.

Bojnice 19. júna (TASR) - Tohtoročná letná turistická sezóna na hornej Nitre ponúkne okrem tradičných podujatí i novinku v podobe inscenovaného podujatia o histórii Legendy ožívajú. Sezónu tradične otvoril v sobotu historický sprievod centrom Bojníc, program bude pokračovať až do neskorých nočných hodín.

"Sme radi, že letná turistická sezóna v tomto roku vôbec bude. Bude však s istými obmedzeniami. Pripravili sme program pod našou záštitou i záštitou našich členov alebo samotných miest a obcí v regióne," načrtla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu región horná Nitra-Bojnice (OOCR RHNB) Andrea Malátová.

Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre už tradične otvoril sprievod historických postáv mestom. Tento rok sa presúvali po miestach, kde sa budú odohrávať scénky z projektu Legendy ožívajú, ktorý v sobotu potrvá až do neskorých nočných hodín.

"Hlavným ťahačom sezóny budú podľa mňa práve Legendy ožívajú, ktoré sa budú konať počas celého leta s posledným predstavením v septembri. Potom sme pripravili mnohé koncerty s rôznym zameraním či už na zámku alebo priamo na Hurbanovom námestí, tvorivé dielne pre deti, potom i súkromné podujatia, či už našich členov alebo podnikateľov, ktorí pôsobia na hornej Nitre," priblížila Malátová.
Ilustračná snímka.
Foto: TASR/Miroslava Cibulková

Veľmi pútavým a dôležitým bodom bude podľa nej otvorenie pavilóna slonov v Národnej zoologickej záhrade v Bojniciach, ktoré bude začiatkom júla. "Máme i novinky, ktoré pretrvávajú z minuloročnej sezóny v roku 2020, ako je múzeum remesiel Bencovje grun či zábavný areál pre deti Gumiland neďaleko centra Bojníc. Takýchto čiastkových vecí by sme ale našli určite viac," dodala Málatová.

Hlavnú turistickú sezónu na hornej Nitre ukončia podujatia v polovici septembra.