Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Letné sedenia za euro predĺžila trnavská radnica až do konca februára

ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Samospráva zároveň dbá aj na kvalitu verejného priestoru, preto je podmienkou, že vzhľad zariadenia musí odsúhlasiť odbor územného rozvoja a koncepcií mestského úradu.

Trnava 4. novembra (TASR) – Mesto Trnava umožní prevádzkovateľom exteriérových sedení kaviarní a reštaurácií prevádzkovať ich aj počas nadchádzajúcej zimy za symbolické jedno euro na mesiac. Špecifické podmienky schválili mestskí poslanci na obdobie do 28. februára budúceho roka, informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová. V rámci mesta je v súčasnosti schválených takmer 70 takýchto sedení.

"Tak, ako mesto vyšlo v ústrety trnavským podnikateľom počas pandémie v podobe priaznivejších podmienok na prevádzkovanie exteriérových sedení, rozširuje teraz svoju pomoc aj na obdobie, keď čelíme ekonomickým dosahom energetickej krízy," uviedla.

Samospráva zároveň dbá aj na kvalitu verejného priestoru, preto je podmienkou, že vzhľad zariadenia musí odsúhlasiť odbor územného rozvoja a koncepcií mestského úradu. Povolené sú iba prekrytia v bielom alebo inom, veľmi jemnom pastelovom odtieni, minimálne 50 percent plochy bočných stien prekrytia musí tvoriť priehľadný transparentný materiál a limitované sú aj plochy na reklamu. V prípade záujmu o predĺženie prevádzky je potrebné podať žiadosť o prenájom pozemku a tiež o zmenu podmienok na zvláštne užívanie.