Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Letnú čitáreň U červeného raka otvoria poctou H. Hegerovej

Hana Hegerová, foto z archívu. Foto: TASR/Vladimír Benko

Počas podujatí je podmienkou prítomnosti v čitárni platný negatívny výsledok testu.

Bratislava 12. mája (TASR) - Mestská knižnica v Bratislave otvára od pondelka 17. mája letnú čitáreň U červeného raka. Prevádzku priestoru, ktorý každoročne poskytuje bezplatný prístup k dennej tlači, časopisom a wifi sieti, ale aj komorný kultúrny program, sprístupnia návštevníkom podujatím Pocta Hane Hegerovej. TASR o tom informovala PR manažérka Michaela Kučová.

Dodala, že kultúrny program čitárne bude v tomto roku prispôsobený zdravotnej situácii a priebežne aktualizovaný vzhľadom na opatrenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. V súčasnosti je pri návšteve čitárne potrebné dodržiavať prekrytie horných dýchacích ciest a rešpektovať obmedzenú kapacitu priestoru. Počas podujatí je podmienkou prítomnosti v čitárni platný negatívny výsledok testu. Mestská knižnica zároveň pripravuje viacero noviniek, ktoré postupne počas leta obohatia pobyt v obľúbenej čitárni.

Tohtoročnú sezónu slávnostne otvoria podujatím Pocta Hane Hegerovej, počas ktorej vystúpia Katarína Feldeková, Lucia Vráblicová a Richard Šimurka. "Účasť na podujatí je možná len s maximálne 24 hodín starým výsledkom antigénového testu alebo s výsledkom PCR testu, ktorý je platný 72 hodín," avizujú organizátori.

Čitáreň bude verejnosti prístupná počas celého leta od pondelka do piatka od 9.00 do 19.00 h a soboty od 10.00 do 18.00 h.