Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Letnú školu v Družstevnej pri Hornáde navštevuje približne 40 detí

Na snímke deti v triede počas nácviku poskytnutia prvej pomoci pri úraze. Foto: TASR - František Iván

Letnú školu otvorili v pondelok indiánskym dňom a v utorok sa venovali zdravej výžive, hygienickým zásadám či poskytovaniu prvej pomoci.

Družstevná pri Hornáde 12. júla (TASR) - Približne 40 žiakov v týchto dňoch navštevuje letnú školu v základnej škole (ZŠ) v Družstevnej pri Hornáde v okrese Košice-okolie. Ako pre TASR povedala asistentka učiteľa Silvia Červená, do 22. júla majú pre deti nachystané rôzne aktivity.

"Každý deň máme pripravenú nejakú zaujímajú tvorivú činnosť, pohybové aktivity. Snažíme sa všetko robiť tak, aby to bolo formou hry, aby to deti veľmi nezaťažovalo a hlavne zaujalo. Každý deň je iný," povedala s tým, že letnú školu otvorili v pondelok (11. 7.) indiánskym dňom a v utorok sa venovali zdravej výžive, hygienickým zásadám či poskytovaniu prvej pomoci. V ďalších dňoch sa chcú okrem iného zamerať napríklad aj na dopravnú výchovu.



Červená spresnila, že žiaci sú rozdelení do troch skupín. Približne 20 detí absolvuje letnú školu v miestnom komunitnom centre, kde sa im venujú špeciálni pedagógovia. Ostatných rozdelili na dve skupiny, a to prvákov s druhákmi a tretiakov so štvrtákmi.
Letná škola v Základnej škole v Družstevnej pri Hornáde v okrese Košice - okolie 12. júla 2022. Na snímke deti v triede desiatujú ovocie.
Foto: TASR - František Iván

Letné školy sa tento rok uskutočnia vo viac ako 200 základných, špeciálnych základných a spojených školách. Na ich organizáciu je vyčlenených 1,1 milióna eur. Hlavným cieľom je podporiť školy pri organizácii aktivít na vyrovnanie rozdielov vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov vrátane žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a na integráciu žiakov prichádzajúcich z Ukrajiny. Peniaze boli poskytnuté zo zdrojov UNICEF a ministerstva školstva.
Na snímke deti v triede počas nácviku poskytnutia prvej pomoci pri úraze.
Foto: TASR - František Iván