Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu

Na snímke atmosféra v rekreačnom stredisku Lúč na Zemplínskej Šírave, archívne foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Na najnavštevovanejších miestach rekreácie v okolí Zemplínskej šíravy je pripravených osem rekreačných stredísk.

Michalovce 18. júna (TASR) – Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok. Na návštevníkov sú pripravené aj rekreačné strediská na Zemplínskej šírave i Vinianske jazero. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu Patrik Cimprich.

"K dispozícii sú prírodné kúpaliská na Zemplínskej šírave a Vinianskom jazere a tiež umelé kúpaliská na Zemplínskej šírave v časti Kaluža a Klokočov, ako aj pri jednotlivých ubytovacích zariadeniach. Otvorený je aj šíravský Thermalpark a v prevádzke sú aj umelé kúpaliská v mestách Sobrance, Trebišov a Strážske," priblížil.

Na najnavštevovanejších miestach rekreácie v okolí Zemplínskej šíravy je pripravených osem rekreačných stredísk, Biela hora, Slnečný lúč - Hôrka, Medvedia hora, Kaluža, Kamenec, Klokočov, Paľkov a samostatné Vinianske jazero, ležiace tri kilometre severne od obce Vinné. "Kemp je dostupný v stredisku Klokočov, táboriská na Vinianskom jazere, Slnečnom lúči – Hôrke, Medvedej hore, Kaluži a Paľkove," doplnil.

Na snímke atmosféra v rekreačnom stredisku Lúč na Zemplínskej Šírave, archívne foto.
Foto: TASR - Roman Hanc


Vodu si môžu rekreanti na dolnom Zemplíne užiť aj z vodnej hladiny. Na Zemplínskej šírave je dostupná plavba výletnou loďou, kotviacou v stredisku Slnečný lúč – Hôrka. Výletná loď premáva aj na rieke Bodrog v smere do Maďarska a tiež na rybníku Podkova, obe pri obci Viničky v okrese Trebišov. Vodácke športy sa realizujú na rieke Ondava, požičovne vodného športového príslušenstva sú dostupné na Vinianskom jazere, Medvedej hore, ale aj pri Kaluži. "Vodná zážitková cesta v Oboríne ponúka nádhernú prechádzku dolnozemplínskymi močiarmi a mokraďami," podotkol Cimprich s tým, že obľúbeným miestom rekreácie je aj zaplavený lom Beňatina v okrese Sobrance.

Ako dodal, všetky informácie o možnostiach trávenia rekreácie na dolnom Zemplíne sú turistom dostupné v turisticko-informačných kanceláriách (TIK) v okresných mestách Michalovce, Sobrance a Trebišov a tiež v meste Veľké Kapušany, otvorená je aj TIK vo vinohradníckej oblasti Tokaj v obci Čerhov v okrese Trebišov.