Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Levice hľadajú osobnosti, ktoré si za svoju činnosť zaslúžia ocenenie

Ilustračné foto. Foto: Daniel Veselský - TASR

Cenu primátora a čestné občianstvo môžu získať osoby napríklad za vynikajúce tvorivé výkony a výsledky.

Levice 29. septembra (TASR) – Levická radnica hľadá osobnosti, ktoré si zaslúžia niektoré z každoročne udeľovaných mestských ocenení. Obyvatelia Levíc, ale aj rôzne inštitúcie môžu svoje návrhy posielať na mestský úrad do 31. decembra.

Ako informoval magistrát, cenu mesta, cenu primátora a čestné občianstvo môžu získať osoby za vynikajúce tvorivé výkony a výsledky, prípadne ľudia, ktorí sa obzvlášť významným spôsobom zaslúžili o rozvoj mesta a šírenie jeho dobrého mena. Cena dobrovoľník mesta sa udeľuje za mimoriadne dobrovoľnícke činnosti v prospech občanov Levíc.

Mesto okrem toho každoročne udeľuje aj cenu športovec roka a cenu športový kolektív roka. „Tie sú udeľované jednotlivcom a športovým klubom, ktoré úspešne reprezentovali mesto Levice a umiestnili sa na popredných miestach na minimálne celoštátnej úrovni,“ informoval mestský úrad.

Ďalším udeľovaným ocenením je aj čestné uznanie za celoživotný prínos pre šport. „Je určené osobám, ktoré sa počas života zaslúžili o rozvoj športu a telesnej kultúry,“ pripomína magistrát.