Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Levice podporia realizáciu šiestich projektov

Ilustračné foto. Foto: PrtScr/Google Maps

Maximálna výška podpory na jeden projekt bola limitovaná sumou 3000 eur, celková suma podpory schválená v rozpočte mesta je 20 000 eur.

Levice 26. júna (TASR) – Levice finančne podporia realizáciu šiestich projektov navrhnutých občanmi, ktoré prispejú k zlepšeniu života v meste.

Judo klub Levice Slovensko, Bez javiska, o. z., občianske združenie Rada rodičov pri ZUŠ, Dorota Chlpačová – Na kus reči a OZ Šípkarský klub Levice dostanú z participatívneho rozpočtu mesta na rok 2020 po 3000 eur, Hlas Mesta, o. z. dostane na realizáciu svojho projektu sumu 2500 eur.

Výsledky hlasovania zobralo na vedomie Mestské zastupiteľstvo v Leviciach, ktoré odporučilo primátorovi podpísať zmluvy o poskytnutí dotácie so subjektmi, ktoré získali najviac hlasov.

Primátor Ján Krtík vyhlásil výzvu na predkladanie projektov v rámci participatívneho rozpočtu mesta Levice v roku 2020 v januári. Cieľom mesta je prostredníctvom participatívneho rozpočtu zvýšiť záujem obyvateľov o veci verejné, podporovať aktívny občiansky prístup a účasť na verejných rozhodnutiach samosprávy.

Do participatívneho rozpočtu mesta sa zapojilo celkovo desať projektov, z toho štyri podali občianske združenia, jeden športový klub a päť fyzické osoby. Maximálna výška podpory na jeden projekt bola limitovaná sumou 3000 eur, celková suma podpory schválená v rozpočte mesta je 20 000 eur.