Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Levice pri oprave osvetlenia počítajú s inteligentnými technológiami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Eduard Fašung

Pri rekonštrukcii sa počíta so zavádzaním inteligentnej infraštruktúry a s nasadením takzvaného internetu vecí v sústave verejného osvetlenia.

Levice 22. septembra (TASR) – Levická radnica pripravuje rekonštrukciu verejného osvetlenia. Projekt počíta s výstavbou nových stožiarov a zavádzaním inteligentných technológií.

Celkové náklady vyčíslil magistrát na viac ako 550 000 eur, z ktorých väčšinu chce získať z fondov Európskej únie. Mestskí poslanci však ešte pred tým musia schváliť päťpercentné spolufinancovanie v hodnote 27 647,72 eur. Zastupiteľstvo sa projektom bude zaoberať na svojom zasadnutí vo štvrtok 24. septembra.

Ako sa uvádza v materiáli určenom na rokovanie poslancov, pri rekonštrukcii sa počíta so zavádzaním inteligentnej infraštruktúry a s nasadením takzvaného internetu vecí v sústave verejného osvetlenia.

„V rámci rekonštrukcie budú zabudované nové stožiare verejného osvetlenia, nové stožiare osvetlenia priechodu pre chodcov a 18 kusov modulárnych stožiarov. Ďalej budú rekonštruované existujúce rozvádzače a káblové vedenie,“ konštatuje v materiáli projektová manažérka Dana Kišová.