Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Na Ladislavovom dvore v Leviciach vznikla komunitná rada

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Národný projekt Spolu pre komunity odborne riadi zapájanie tretích subjektov, výkon a poskytovanie komunitnej práce v podporných subjektoch.

Levice 24. januára (TASR) - V meste Levice v lokalite Ladislavov dvor vznikla komunitná rada. Jej zriadenie súvisí s realizáciou národného projektu Spolu pre komunity v miestnom komunitnom centre. Komunitné pracovníčky prostredníctvom projektu zabezpečujú poskytovanie pomoci osobám pri riešení zložitých životných situácií a aktivitu osôb ohrozených chudobou a sociálnym vylúčením, informovala radnica.

Národný projekt Spolu pre komunity odborne riadi zapájanie tretích subjektov, výkon a poskytovanie komunitnej práce v podporných subjektoch. Pomáha zmierniť nerovnosti v prístupe k vzdelávaniu, bývaniu, riešeniu zadlženosti, získaniu zamestnania. Zameriava sa na aktivizáciu a znovunadobudnutie sociálnych kompetencií klienta a celej komunity.

Komunitná rada pozostáva z jednotlivých lídrov celej komunity. Jej cieľom je riešenie spoločných problémov komunity. Zasadá raz mesačne, členovia sprostredkúvajú informácie príslušným orgánom, ktoré majú v kompetencii riešenie konkrétneho problému alebo situácie.

Osada Ladislavov Dvor je od mesta Levice vzdialená približne štyri kilometre, žije v nej prevažná časť rómskej komunity.