Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Na urgentnom príjme v Leviciach ošetrili počas víkendu 250 pacientov

Na archívnej snímke Nemocnica Agel v Leviciach. Foto: TASR

V nemocnici ošetrovali pacientov, ktorých priviezla záchranná zdravotná služba po nehode v Sikenici. Na pracovisku boli taktiež ošetrované deti, prevažovali najmä úrazy hlavy.

Levice 22. mája (TASR) – Takmer 250 pacientov navštívilo počas víkendu urgentné pracovisko Nemocnice Agel v Leviciach. Dôvody boli rôzne, prevažovali úrazové stavy z nedbalosti, po fyzických napadnutiach, po užití alkoholu a haváriách. V meste sa počas víkendu konal netradičný levický jarmok. "Paradoxne väčšina pacientov s ním nemala nič spoločné," skonštatovala vedúca sestra urgentného príjmu Magdaléna Leváková.

V nemocnici ošetrovali pacientov, ktorých priviezla záchranná zdravotná služba po nehode v Sikenici. Traja pacienti utrpeli ľahké zranenia, jedna pacientka bola hospitalizovaná na oddelení úrazovej chirurgie. Ďalšia žena musela byť z miesta nehody prevezená vrtuľníkom do nitrianskej nemocnice. "Výnimkou nebol ani pokus mladého človeka o samovraždu a úrazy motorkárov," zhodnotila mimoriadne náročný víkend Leváková. Na pracovisku boli taktiež ošetrované deti, prevažovali najmä úrazy hlavy.