Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

V Leviciach otestovali deti a zamestnancov Centra pre deti a rodiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Roman Hanc

Centrum pre deti a rodiny Levice (predtým Detský domov Levice) vzniklo 1. 1. 2017 odčlenením sa od Centra pre deti a rodiny Žitavce (predtým Detský domov Žitavce).

Levice 13. mája (TASR) – Nemocnica Levice otestovala všetky deti a zamestnancov Centra pre deti a rodiny Levice na nový koronavírus. Odborne vyškolený personál mobilnej odberovej jednotky odobral celkovo 68 vzoriek. „Testovalo sa kazetovým rýchlotestom, výsledky boli známe v priebehu 15 minút a všetky boli negatívne,“ potvrdila riaditeľka centra Zuzana Králiková.

Centrum pre deti a rodiny Levice bolo podľa slov jeho riaditeľky od začiatku pandémie izolované. „Dodržiavali sme prísnu karanténu, aby sme chránili naše deti aj zamestnancov, dôsledne sme používali ochranné osobné prostriedky, prvoradou bola hygiena a dezinfekcia,“ skonštatovala Králiková. Pre otestovanie sa zariadenie rozhodlo na základe nariadenia Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave z dôvodu minimalizovania šírenia ochorenia COVID-19 v podmienkach centier pre deti a rodiny.

Centrum pre deti a rodiny Levice (predtým Detský domov Levice) vzniklo 1. 1. 2017 odčlenením sa od Centra pre deti a rodiny Žitavce (predtým Detský domov Žitavce). V súčasnosti sa v ňom nachádza 33 detí a 35 zamestnancov. Najmladšie z detí má dva mesiace, najstarší oslávil 18. narodeniny. Režim fungovania zariadenia sa úplne zmenil už od začiatku pandémie. „Bolo potrebné pripraviť deťom náhradný program a taktiež zabezpečiť ich vzdelávanie,“ uviedla Králiková.