Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Nemocničné lôžka v Leviciach pre pacientov s COVID-19 sú plné

Ilustračná snímka Foto: TASR - Martin Baumann

Aktuálna pandemická situácia je v levickej nemocnici pod kontrolou, už niekoľko týždňov sú však plne vyťažené lôžka pre najťažších pacientov s koronavírusom.

Levice 26. novembra (TASR) - Nemocnica Agel Levice začala poskytovať len neodkladnú ústavnú zdravotnú starostlivosť. Znamená to úplné pozastavenie plánovanej bielej medicíny. Výnimkou sú pacienti, ktorí dostávajú onkologickú, biologickú liečbu a chodia na dialýzu. Zachovaná ostáva tiež operačná jednodňová ambulantná zdravotná starostlivosť, potvrdil riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Aktuálna pandemická situácia je v levickej nemocnici pod kontrolou, už niekoľko týždňov sú však plne vyťažené lôžka pre najťažších pacientov s ochorením COVID-19, ktoré disponujú napojením na umelú pľúcnu ventiláciu. „Všetci pacienti, ktorí potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu, sú nezaočkovaní. Enormne stúpla oproti druhej vlne pandémie aj úmrtnosť pacientov napojených na umelú pľúcnu ventiláciu,“ povedal Belanský. Nemocnica sa aktuálne stará o 23 pacientov s novým koronavírusom, traja sú vzhľadom na veľmi ťažký priebeh ochorenia napojení na umelú pľúcnu ventiláciu a jeden na Hi-Flow.