Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pre poškodené potrubie v Leviciach bude potrebná oprava cesty

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na mieste zasahovali aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru a polícia, potvrdila Adriana Macáková z Mestského úradu v Leviciach.

Levice 5. júna (TASR) – Poškodenie vodovodného potrubia spôsobilo problémy obyvateľom Levíc. Križovatka Saratovská ulica – Ulica ku Bratke je uzavretá z dôvodu poškodenia vozovky, spoje mestskej hromadnej dopravy 3, 8, 9 a 10 sú vedené po obchádzkovej trase. Podľa informácií Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti môžu občania v týchto dňoch pozorovať zakalenie pitnej vody, ktoré bolo spôsobené veľkým nárazovým odberom vody pri havárii a následne preplachovaním potrubia.

K poškodeniu vodovodného potrubia došlo v utorok (2. 6.) pri pretláčaní káblov optickej siete pod miestnou komunikáciou dodávateľskou firmou telekomunikačnej spoločnosti. Pracovníci Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti miesto zabezpečili a pracujú na odstránení poruchy. Na mieste zasahovali aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru a polícia, potvrdila Adriana Macáková z Mestského úradu v Leviciach. Polícia začala vyšetrovanie vo veci verejného ohrozenia.

Mesto Levice vzhľadom na rozsah poškodenia vozovky objednalo odbornú obhliadku celého podložia laserom snímanou technológiou. „Po vyhodnotení nálezu špecialistami na predmetnú problematiku bude možné pristúpiť k realizácii opravy poškodenej cesty,“ uviedla Macáková.