Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Ukrajinská maliarka vyzdobila stenu nemocničnej izby umeleckým dielom

Ilustračné foto. Foto: TASR – Maroš Černý

Cieľom tejto iniciatívy bolo zmeniť stereotypnosť izieb na oddelení, aby boli pacienti v príjemnom prostredí, rozptýlili svoje myšlienky od svojho zdravotného stavu a aby sa im zlepšila nálada.

Levice 30. júna (TASR) – Steny jednej z izieb oddelenia vnútorného lekárstva v Nemocnici Levice zdobí umelecké dielo maliarky Tatiany Kozjačjenko z ukrajinského Charkova. Príprava umeleckého diela trvala tri týždne. V týchto dňoch už dosahujú diela želaný efekt.

„Cieľom tejto iniciatívy bolo zmeniť stereotypnosť izieb na oddelení, aby boli pacienti v príjemnom prostredí, rozptýlili svoje myšlienky od svojho zdravotného stavu a aby sa im zlepšila nálada. Je dokázané, že príjemné pocity ovplyvňujú aj výsledok liečby pacienta,“ povedal primár oddelenia Maksym Saienko. Na základe pozitívnych ohlasov plánuje nemocnica v skrášľovaní oddelenia pokračovať.

Oddelenie vnútorného lekárstva Nemocnice Levice disponuje celkovo 57 lôžkami, z toho deväť na jednotke intenzívnej starostlivosti. Za minulý rok bolo na oddelení hospitalizovaných 2978 pacientov.