Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V levickej nemocnici opäť stúpol počet hospitalizovaných s COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nemocnica od minulého týždňa poskytuje aj dve novinky pre samoplatcov.

Levice 8. marca (TASR) - Nemocnica Agel Levice po výraznom zlepšení stavu počas uplynulého týždňa v posledných hodinách opäť zaznamenala zvýšenie počtu hospitalizovaných pacientov. Aktuálne eviduje 39 pacientov s ochorením COVID-19, ďalších sedem si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. „Počet hospitalizácií pacientov s novým koronavírusom zatiaľ nedosahujú hraničné hodnoty, ktoré by mohli ohroziť normálny chod nemocnice,“ potvrdil riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Počet infikovaných zamestnancov vďaka masívnemu zaočkovaniu nestúpa. „Mimo výkonu práce je z dôvodu pozitivity na nový koronavírus už len jeden zamestnanec, 15 je však v karanténe. Verím, že sa u väčšiny koronavírus nepotvrdí,“ dodal Belanský. Vzhľadom na aktuálnu situáciu v nemocnici stále platia prísne protiepidemiologické opatrenia, zákaz návštev pacientov, obmedzená je plánovaná operatíva.

V mobilnom odberovom mieste vykonali zdravotníci počas minulého týždňa 335 PCR testov, z nich 74 bolo pozitívnych. Ďalších 1404 záujemcov absolvovalo antigénový test, z nich pozitívne testovaných bolo 26 ľudí. Nemocnica od minulého týždňa poskytuje aj dve novinky pre samoplatcov. Je to nový druh antigénového testu šetrnejšou metódou výterom z prednej časti nosa, alebo PCR test zo slín, kde pri pozitívnom výsledku testovaný dostane aj informáciu, či má britskú mutáciu koronavírusu.