Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V levickej nemocnici otvorili gastroenterologickú ambulanciu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nová ambulancia vykonáva aj endoskopické vyšetrenia hornej aj dolnej časti tráviaceho traktu.

Levice 16. októbra (TASR) – V levickej nemocnici v októbri otvorili novú gastroenterologickú ambulanciu. Poskytuje komplexnú ambulantnú starostlivosť v oblasti pacientom prichádzajúcim od praktických lekárov, špecialistov alebo na základe slobodného výberu pacienta.

Okrem komplexného vyšetrenia ambulancia zabezpečuje diagnostickú, liečebnú i preventívnu starostlivosť. „A to v oblasti ochorení gastrointestinálneho traktu, ako sú ochorenia žalúdka, tenkého a hrubého čreva, pečene, žlčníka, žlčových ciest a pankreasu,“ uviedla gastroenterologička Monika Kotrusová.

Ako pripomenula, nová ambulancia vykonáva aj endoskopické vyšetrenia hornej aj dolnej časti tráviaceho traktu. „V prípade potreby počas endoskopického vyšetrenia odoberáme vzorky sliznice na histologické vyšetrenie, realizujeme ureázové testy na rýchlu diagnostiku infekcie Helicobacter pylori. Venujeme sa aj preventívnej starostlivosti v oblasti nádorov tráviaceho traktu vrátane odstraňovania polypov pomocou slučky. Taktiež poskytujeme výkon zvaný injekčná hemostáza, vďaka ktorej sa zastaví krvácanie z tráviacej trubice,“ dodala Kotrusová.