Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Zdravotníkom v levickej nemocnici pomáhajú študenti medicíny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V levickej nemocnici prikladajú ruku k dielu už deviati dobrovoľníci.

Levice 7. apríla (TASR) – Zdravotníkom v levickej nemocnici pomáhajú zvládať boj s epidémiou ochorenia COVID-19 aj dobrovoľníci. V súčasnosti už vypomáhajú na tri zmeny po osem hodín. Podľa slov Martiny Pavlikovej zo spoločnosti AGEL SK, ktorá nemocnicu spravuje, súčasná pandémia si vyžaduje maximálne nasadenie lekárov, sestier i ošetrovateľov.

Vzhľadom na mimoriadne opatrenia, ktoré boli v zdravotníckych zariadeniach prijaté, sú potrebné aj väčšie personálne kapacity, aby sa dala zvládnuť zmenená organizácia každodenného chodu nemocníc. Jednou z možností, ako sa s touto situáciou vyrovnať, je práve nezištná pomoc zo strany dobrovoľníkov, prevažne z radov študentov medicíny,“ dodala.

Ako pripomenula, v levickej nemocnici prikladajú ruku k dielu už deviati dobrovoľníci. „Okrem získania cenných skúseností pomáhajú nášmu personálu zvládať nápor, ktorý táto aktuálna epidemiologická situácia prináša,“ skonštatovala Pavliková. „Som študent medicíny, beriem to ako samozrejmosť, je to moja povinnosť vypomáhať v tejto situácii aspoň takýmto spôsobom,“ uviedol Igor Kakas, jeden z dobrovoľníkov, ktorý študuje všeobecné lekárstvo na Jesseniovej lekárskej fakulte v Martine Univerzity Komenského.