Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Levická nemocnica po mesiacoch nemá pacientov na pľúcnej ventilácii

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Citeľné zlepšenie pandemickej situácie eviduje levická nemocnica vo všetkých ukazovateľoch.

Levice 12. apríla (TASR) – Pandemická situácia v levickej nemocnici sa zlepšuje najmä u závažných prípadov ochorenia COVID-19. Nemocnica aktuálne prvýkrát po niekoľkých mesiacoch nemá žiadneho pacienta s novým koronavírusom, ktorého stav si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, potvrdil riaditeľ nemocnice Ján Belanský. Tretí týždeň po sebe nemá nemocnica ani jedného zamestnanca s ochorením COVID-19, traja sú v preventívnej karanténe.

Citeľné zlepšenie pandemickej situácie eviduje levická nemocnica vo všetkých ukazovateľoch. „Na bežnom lôžku máme 13 pacientov, ďalší traja sú na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ zhodnotil Belanský. Zároveň upozorňuje, že narastá potreba „necovidových“, tzv. bielych intenzivistických lôžok s rôznymi závažnými ochoreniami. „Je to jednak dôsledok postcovidových syndrómov, ale množia sa aj ďalšie závažné diagnózy, ktoré môžu súvisieť s dlhodobo poskytovanou len neodkladnou starostlivosťou,“ skonštatoval Belanský.

Za uplynulý týždeň nemocnica vykonala 199 PCR testov, z ktorých bolo pozitívnych 21 testovaných a 1928 antigénových testov s pozitivitou v 14 prípadoch. Prioritou Nemocnice Agel Levice okrem poskytovania zdravotnej starostlivosti zostáva aj vakcinácia. Očkuje sa vakcínou Pfizer/Biontech, a to tak vo vakcinačnom centre priamo v nemocnici, alebo aj prostredníctvom výjazdových tímov.