Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Levická nemocnica pripravuje modernizáciu za vyše 300.000 eur

Na archívnej snímke Nemocnica Agel v Leviciach 19. februára 2021. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Modernizácia nemocnice má zahŕňať aj prestavbu predajne optiky, z ktorej má vzniknúť pracovisko pneumologickej ambulancie.

Levice 8. januára (TASR) – Levická nemocnica pripravuje modernizáciu svojich priestorov, celkové náklady presiahnu sumu 300.000 eur. Investíciu už odsúhlasili aj poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), ktorý nemocnici prenajíma svoj majetok.

Podľa slov riaditeľky Úradu NSK Heleny Psotovej prejdú modernizáciou viaceré oddelenia. „Stavebné úpravy v hodnote viac ako 136.000 eur sa týkajú časti priestorov izieb oddelenia úrazovej chirurgie a izieb oddelenia vnútorného lekárstva. Budú zahŕňať kompletnú rekonštrukciu izieb a sociálnych zariadení. Súčasťou prác sú aj úpravy elektroinštalácie a klimatizácia. Dôvodom investície je zvýšenie kvality zdravotnej starostlivosti a nutnosť vytvorenia izolačných izieb pre pacientov s ochorením COVID-19,“ uviedla Psotová.

Modernizácia nemocnice má zahŕňať aj prestavbu predajne optiky, z ktorej má vzniknúť pracovisko pneumologickej ambulancie. Celý priestor bude kompletne zrekonštruovaný vrátane sociálneho zariadenia, vzduchotechniky a zmeny priestorového členenia. Dôjde tam tiež k výmene povrchov, k úprave elektroinštalácie a inštalácii potrebného vybavenia.

„Dôvodom tejto investície je snaha zabezpečiť adekvátne priestory na poskytovanie zdravotnej starostlivosti pacientom s ochorením COVID-19. Maximálna cena tejto investície do technického zhodnotenia je 180.885,80 eura,“ doplnil krajský poslanec a zároveň primátor Levíc Ján Krtík.